top of page

DIY ... Oosterse theewijsheid in het Westerse voedselbos

Bijgewerkt op: 5 jun. 2021


Maak je eigen wildplukthee in het voedselbos De Woudezel te DiksmuideSamen met Diderik Clarebout van De Woudezel trekken we twee dagen het voedselbos in. Diderik is specialist in het aanleggen en beheren van een voedselbos. Hij neemt ons mee op tocht slingerend tussen planten die in perfecte harmonie samen opgroeien. Hij leert ons wat eetbaar is, hoe en wanneer te plukken en wat je bij jouw thuis kunt vinden of planten. Na deze stevig boterham gaan we onder zijn deskundige begeleiding bladeren plukken. Dan komt Ann Vansteenkiste aan de beurt. Ann vertoeft sinds vele jaren op de Chinese theevelden alwaar ze zelf theeblaadjes leerde plukken, kneuzen, oxideren en drogen. Met haar kennis leren we hoe de geplukte bladeren te kneuzen ten einde onze eigen thee te maken. Maar in plaats van theeblaadjes gebruiken we hiervoor onze eigen geplukte bladeren uit het voedselbos. Na het oxideren en drogen gaan we elkaars creaties proeven. Naast thee van bladeren van onze bomen, leren we ook infusies zetten van vers geplukte bloemen en kruiden. Andere wilde zelfgeplukte lekkernijen worden door een vegetarische kokkin omgetoverd tot een lekkere maaltijd waarvan je ook de recepten mee naar huis krijgt.


Waar: Voedselbos De Woudezel, Iepersteenweg 84, 8650 Houthulst

Wanneer: zaterdag 26 juni en 3 juli telkens van 9u - 16u

Kostprijs: € 275,00 (lessen Diderik & Ann, ingrediënten, voedzame snack tijdens 11u pauze, 2 versgeplukte wilde middagmalen en duizend-en-één tips and tricks inbegrepen)

Inschrijven verplicht wegens beperkt aantal plaatsen:

0476 261 368 Ann

0497 979 465 Diderik

De inschrijving is slechts geldig na ontvangst van het cursusgeld.

Graag storten op BE70 7330 2981 7325 met vermelding van jouw naam en DIY 18 & 25/05. Hartelijk dank en tot dinsdag 18/05!!!


Voorzie laarzen of stevige schoenen die vuil mogen worden, een paar indoor schoenen of pantoffels, regenjas met regenkap, een sponzen en keukenhanddoek, schrijfgerief (wist je dat een potlood altijd schrijft ook in de regen?), eventueel loepje om de prachtige bloemen van heel dichtbij te bekijken en een zak vol wilde goesting! Voor pret, verzet en overheerlijke ingrediënten zorgen wij.
455 weergaven0 opmerkingen
bottom of page