Thee uit eigen tuin! DIY

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021


Twee zaterdagen stap voor stap plukken, verwerken, zetten en proeven we thee van al wat eetbaar is uit het voedselbos De Woudezel te Houthulst.Diderik Clarebout van De Woudezel is specialist in het aanleggen en beheren van voedselbossen. Hij neemt ons mee op tocht slingerend tussen planten die in perfecte harmonie samen opgroeien. Hij leert ons wat eetbaar is, hoe en wanneer te plukken en wat je bij jouw thuis kunt vinden of planten. Na deze stevig boterham gaan we onder zijn deskundige begeleiding bladeren plukken.

Ann Vansteenkiste reisde menig keer naar China op zoek naar biologische theevelden. Ze leerde er theeblaadjes plukken, kneuzen, oxideren en drogen. Dit gaan we toepassen op onze eigen geplukte bladeren uit het voedselbos. Daarna gaan we elkaars creaties proeven.

We leren ook infusies zetten van vers geplukte bloemen en kruiden.

Andere wilde zelfgeplukte lekkernijen worden door een vegetarische kokkin omgetoverd tot een lekkere maaltijd waarvan je ook de recepten mee naar huis krijgt.Waar: Voedselbos De Woudezel, Iepersteenweg 84, 8650 Houthulst

Wanneer: zaterdag 26 juni en 3 juli telkens van 9u - 16u

Kostprijs: € 275,00 inbegrepen: lessen Diderik & Ann

alle ingrediënten

gebruik materialen

voedzame snack tijdens 11u pauze

2 versgeplukte wilde middagmalen

de recepten

duizend-en-één tips and tricks

jouw zelf gemaakte theeInschrijven verplicht wegens beperkt aantal plaatsen:

- telefonisch of sms naar 0476 261 368 Ann of 0497 979 465 Diderik

- per mail ann@curiosithee.be of woudezel@gmail.com

gevolgd door overschrijving op BE70 7330 2981 7325 met vermelding:

jouw naam en Voedselbosthee 26/06 & 03/07

De inschrijving is slechts geldig na ontvangst van het cursusgeld.

Wie last minute beslist betaalt de cursus bij aanvang.


Voorzie laarzen of stevige schoenen die vuil mogen worden, een paar indoor schoenen of pantoffels, regenjas met regenkap, een sponzen en keukenhanddoek, schrijfgerief (wist je dat een potlood ook schrijft in de regen), eventueel loepje om de prachtige bloemen van heel dichtbij te bekijken en een zak vol wilde goesting! Voor pret, verzet en overheerlijke ingrediënten zorgen wij.


Tot zaterdag 26/06!391 weergaven0 opmerkingen