21 mei - International Teaday



Na Moederdag en voor Vaderdag een Theedag!

Normaal heb ik het niet voor geforceerde commerciële geplogenheden

maar een dag om thee te herinneren is wel mooi.

Een dag om bewust met thee bezig te zijn.

Ik ben elke dag bewust met thee bezig.

Deze ochtend zei ik het nog tegen de jongen die mijn auto een smeerbeurt gaf:

"Als je werk je hobby is, hoef je nooit meer te werken."

cfr Confucius: ‘Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.'


Hoewel we reeds over de helft van mei zijn,

is het nog steeds te koud om groene thee te drinken.

Groene thee koelt af, hoe warm je hem ook drinkt.

Zwarte thee warmt op, hoe koud je die ook drinkt.

Ik drink nu nog steeds zwarte thee of rode oolong (thee van meer dan 50% geoxideerd).

Zeker in deze onzekere tijden kan rode oolong en zwarte thee niet alleen verwarmend zijn voor je lichaam, hij is ook verwarmend voor de ziel en de geest.

Je wordt zachter voor jezelf en de ander.

Het is een tijd van luisteren naar jouw lichaam en jouw ware Zelf/Zijn.


Wat de meeste mensen ook niet weten is dat de commerciële wereld de thee helemaal vervormd heeft naar veel willen verkopen.

Doch als meester leren we met respect om te gaan met de vruchten door Moeder Aarde gratis aan ons geschonken.

Verkopers zeggen: veel thee - weinig trekken

Wij zeggen: weinig thee - lang laten trekken

De commerciële wereld: 2g op 200ml water en 2 minuten laten trekken.

Wij zeggen: 1g op 1l water minstens 1u laten trekken.


Waarom wordt thee bitter als je die te lang laat trekken?

Omdat je teveel gebruikt!


Hoe zet je jouw dagelijkse kannetje thee?

  • Gebruik goeie kwaliteitsthee die niet vergiftigd is met pesticiden, herbiciden, fungiciden en niet gevoed is geweest met chemische bemesting.

  • Gebruik mineraal arm water (droogrest < 50mg/liter) zoals Spa Reine, Glaciar, Lauretana of met voor mij het allerbeste water: Mont Roucous.

  • Warm het water op tot 90°C - niet laten koken want hierdoor wordt de smaak van de thee afgevlakt.

  • Gebruik weinig thee en laat lang trekken.

  • Een filter is voor echte thee niet nodig want echte goeie thee zijn volledige blaadjes.

  • De Chinezen zeggen: als de theeblaadjes op de bodem liggen is de thee klaar.

  • Zet de theepot op een theelichtje zo blijft je thee lekker warm.

  • Als je zen schenkt, komen er geen theeblaadjes mee in jouw kopje!

  • En is er toch eentje mee, eet het gerust op.


Theelicht.

Ik Ben het Licht van Thee.


Onlangs vroeg een klant om raad. In zijn veel te kleine bureel waarvan de deur dicht moest owv corona zette hij elke dag zijn rustgevend maar toch opmonterend kannetje thee. Nu stoorde hem de walm van het theelichtje. Hoe kon hij zijn thee warm houden zonder de walm van chemische waxine die je inademt en zeker jouw longen en de opname ervan in je bloed geen deugd doet. Hij stelde een thermos voor maar die is in inox en de thee smaakt daar echt vies in. Gezette thee die in aanraking komt met ijzer/inox verandert van smaak en is echt niet meer lekker. Ook theeëitjes, theelepels, nijpers, etc veranderen de fijne aroma's van je thee tenzij ze chemisch gearomatiseerd zijn; Op zo'n thee kan je zelfs alcohol gieten, dan nog blijf je de chemische aroma's ruiken en smaken. Maar subtiele, oprechte en mooie thee dien je echt met respect zoals hierboven geschreven te zetten, te schenken en van te genieten.

Dus de enige mogelijkheid blijft een theelichtje. Maar wat geldt voor de thee geldt ook voor het theelichtje. Koop geen theelichtjes van chemische waxine. Ik vond in Harelbeke kaarsenatelier Cassia. Steven en Marianne gieten eigenhandig theelichtjes van koolzaadwas. Ze zijn 100% natuurlijk, dus geen enkele toevoegingen van paraffine, kleurstof, stearine ...

Je kan ze rechtstreeks kopen of via mijn site meebestellen als je thee aankoopt.


Fijne Internationale Theedag!

Ik zou zeggen maak er een fijn Internationaal Theeweekend van!

San-Thee ! ! !

Ann



Gebruik weinig thee maar laat lang trekken.


Als de theeblaadjes op de bodem liggen is de thee klaar.


171 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven