top of page

Chinese Theeceremonie in stiltemeditatie (Confucius Instituut Brugge) met aansluitend de film ‘Black Tea’ Zondag 28 april

Chinese Theeceremonie in stiltemeditatie

Van 10u00 tot 12u00 & Van 14u00 tot 16u00

in het Confucius Instituut, Sint Jorisstraat 69 te Brugge - bij mooi weer buiten


Om 20u15 Film ‘Black Tea’

in cinema Lumière, Sint-Jakobsstraat 36 te Brugge

€35,00 pp theeceremonie

€6,00 pp filmticket

Theeceremonie & filmticket €40,00


Aantal plaatsen beperkt!

Verwittigen via sms, bellen of Whatsapp

Ann Vansteenkiste 0476261368

Philip Vanhaelemeersch 0473 71 02 15Een vrouw uit Ivoorkust verhuist naar China en gaat er aan de slag in een theewinkel. Langzaam maar zeker groeit haar liefde voor het vak én voor haar leermeester.

Tot ieders verbazing zegt een jonge Ivoriaanse vrouw op haar trouwdag "nee" tegen haar toekomstige man. Ze emigreert naar de Afrikaanse wijk van Guangzhou in China en werkt er in de theewinkel van Cai, die haar de rituelen van een theeceremonie aanleert. Ze worden verliefd op elkaar, maar worstelen allebei met hun verleden.

Mening van het programmatieteam:

Dat regisseur Sissako mooie films kan maken, wisten we natuurlijk al. Maar hier lijkt hij Wong Kar-Wai toch naar de kroon te steken. ‘Black Tea’ is in prachtige kleuren gefilmd. Het verhaal is meeslepend en doorspekt van sprongen in de tijd en droomsequenties. De camera neemt voldoende tijd om het ambacht van het theeschenken mooi in beeld te brengen, met aandacht voor alle detail. Een echte parel die ongetwijfeld veel harten zal veroveren!
154 weergaven1 opmerking

1 Comment


Nu zondag lukt me niet maar ik hoop dat het op een later tijdstip opnieuw doorgaat!

Like
bottom of page