top of page

Try out Theecultuurreis naar China

Op vraag van heel wat theesommelierstudenten durf ik het eindelijk aan om iemand mee te nemen naar de het Verre verre Oosten ... China! Geen sinecure als je geen Chinees spreekt. Ondanks de vele jaren en reizen die ik reeds naar het land van de rijzende zon ondernam, blijft het soms sukkelen en versteld staan van taalbarrières, misverstanden, totaal andere gewoontes en denkwijzen. Maar ik heb een enorm grote troef: Philip Vanhaelemeersch, Directeur van het Confuciusinstituut Brugge gaat mee. Ik ben tot over de zevende hemel vereerd. Maar hij vindt het een eer om met mij mee te mogen, ... van een omgekeerde wereld gesproken. Temeer omdat ik weet hoeveel mensen aan zijn zijde mee willen naar China. Dat ik voor het geluk geboren ben, wordt dus hier alweer bewezen.

Op mijn theesommelieropleidingen die ik geef in diverse Syntra nodig ik enkele theestudenten uit. In een mum van tijd heb ik het voorgestelde maximum van 8 mensen bereikt. Ook mijn 3 jongste kinderen gaan mee, de beste criticussen die ik ken. En hier staan we dan. Na herhaaldelijk in hun oren geknoopt te hebben dat het om een TRY OUT reis gaat, verzamelen we in Antwerpen station om met de trein te sporen naar Amsterdam om aldaar het vliegtuig te nemen naar Shanghai!

34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page