top of page

Voedende stilte tijdens een Chinese Theeceremonie - Vrijdag 31 maart

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2023


De Chinese Theeceremonie – Cha Dao – Gong Fu Cha


Lu Yu, de Meester van de Thee uit de Tang-dynastie (618-906), schreef als eerste uitvoerig een boek over thee: de Cha Ching. Daarin schreef hij dat thee goed is voor de spijsvertering, vooral ‘wanneer hij wordt gedronken in het gezelschap van prachtige maagden in een paviljoen aan een waterlelievijver of bij een gelakte brug.’


Thee werd tijdens de Tang dynastie niet alleen gedronken als medicijn maar ook als een vorm van meditatie en genot.

Door de jaren heen raakte dit theeritueel echter in de vergeethoek. Gelukkig krijgt deze waardevolle manier van thee genieten weer aandacht.


De Chinese theeceremonie is meer dan theedrinken. Het is een feestelijk gebeuren waarbij men tijd maakt om te relaxen en te genieten van de geur en de smaak van thee. Het is tevens een kennismaking met de Chinese cultuur en filosofie. Alles gebeurt in een kleine theepot van speciale klei. Er wordt gespeeld met water, theeblaadjes en kleine kopjes. De nadruk wordt gelegd op de eenvoud en rust.


Niets gaat boven de Gong Fu Cha om een warme en intieme sfeer te creëren onder vrienden.




Eerst is er een korte duiding omtrent de visie op de theeceremonie vanuit het oorspronkelijke boeddhistische perspectief.

De ceremonie bestaat uit twee delen:

1. In een geleide mediatie van stilte focussen we ons op het beleven van oolong thee en de bijhorende hapjes.

2. In het tweede deel worden de handeling herhaald met een Pu Erh thee uit 2008 en bijhorende hapjes. Nu kunnen er vragen gesteld en eventueel foto's genomen worden.



Wanneer:

Vrijdag 31 maart 2023

van 10u tot 12u nog enkele plaatsjes vrij

van 16u tot 18u VOLZET

van 20u tot 22u VOLZET


Waar: Kloosterstraat 4 te Rumbeke (eerste huis links op de hoek)


Kostprijs: €45,00pp


Iedereen is welkom na reservatie

Beperkt aantal plaatsen


Info & reserveren op 0476 261 368

(bellen, sms of whatsapp)








315 weergaven0 opmerkingen
bottom of page