top of page

 “De essentie van thee is niet meer dan het koken van water en het zetten van thee.”

Ann Vansteenkiste is van opleiding Herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen.

 

Intussen heeft Ann drie boeken geschreven: "De Stille Kracht van Thee", "Zelfgeplukt" en "De Helende Kracht van Thee". Maar dit is lang niet het enige wat Ann bereikte, ze is namelijk de eerste Theesommelier in de Benelux! En terecht, want je vindt haar thee bij de beste restaurants in België en Nederland. 

 

Ze is hier zuiver in geslaagd door het verkondigen van een missie, niet door het vercommercialiseren van een product. Zo kan je haar bijna dagelijks vinden in Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge of Hasselt voor een lezing, uiteenzetting, workshop, opleiding tot theesommelier, noem maar op.

 

Uiteraard, zonder product zou dit alles onmogelijk zijn. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit van thee uit te zoeken en te selecteren. Het is voor haar van uiterst belang dat de thee met respect voor mens, dier en plant (liefst biodynamisch) geteelt is zonder pesticiden, herbiciden,  fungiciden noch chemische bemesting. Maar ook dat iedereen over de gehele keten menswaardig behandeld wordt. Ook voor haar aanbod kruideninfusies zoekt ze zo lokaal en puur mogelijk en stelt ze zelf samen. Alles wat ze kiest of maakt kan je in de webshop bekijken.

 

Je kan in haar voetsporen treden en de theevelden met haar bezoeken tijdens een van haar Chinareizen van zodra dit weer mogelijk is of reis nu al mee via haar verhalen op haar blog.


“Tea should be made with the heart,
not with the hand.
Make without making it,
in the stillness of your mind.”

THEEMEESTER ANN

De drie eigenschappen van thee zijn:
1. wakker en alert zijn als je mediteert
2. de spijsvertering bevorderen 
3. een sereen hart zonder verlangens.

Een theemeester kiest en serveert thee en/of kruiden met een puur hart in een universeel bewustzijn. De thee en/of kruiden worden al dan niet gemengd en verpakt met positieve energie en Licht specifiek voor de melange. Zij straalt bij het schenken van een kopje een positieve universele intentie uit die speciaal voor de theedrinker bestemd is.

Een theeceremonie is het sereen, puur en eenvoudig thee drinken op zen-wijze. Ze is bedoeld om intuïtieve ervaringen en plotse ingevingen te scheppen die de menselijke regels en beperkingen overstijgen.
Een theeceremonie brengt je bovendien bij de Bron en openbaart jouw ware Zijn.


 

BOEKEN VAN ANN

BOEKEN VAN ANN

Al eeuwen maken we gebruik van kruiden en bloemen. Ze zijn onmisbaar in de keuken, ze bezitten tal van geneeskrachtige eigenschappen en ze zijn ideaal om 'thee' van te trekken. Die kruidenthees, eigenlijk infusies genoemd, zijn een lekker, gezond en trendy alternatief voor thee en koffie. Bovendien kun je eenvoudig zelf infusies maken met de planten en kruiden die je in je tuin hebt staan.

Trek samen met Ann Vansteenkiste de natuur in. Ze toont welke planten je kan gebruiken, hoe je ze moet drogen en hoe je er de lekkerste infusies van trekt. Ze verklapt je de heerlijkste kruidencombinaties en staat uitgebreid stil bij de heilzame werking van bloemen en kruiden en hoe ze je kunnen helpen bij veel voorkomende kwalen.

Ann Vansteenkiste is herboriste, aromatherapeute en theesommelier. Eerder schreef ze al het succesvolle boek 'De stille kracht van thee', dat helemaal gewijd was aan de theeplant en theecultuur. 'Zelfgeplukt' is een belangrijke aanvulling op haar theeboek. Een onmisbaar werk voor theeliefhebbers en levensgenieters.

IMG_4956.jpeg

Thee zetten en drinken is een dagelijks ritueel dat zorgt voor een ontspannend moment.

Thee of een kruideninfusie is echter veel meer dan een dorstlesser of een deugddoend drankje na een zware werkdag. Met hun helende werking bieden kruiden en bloemen een ideale ondersteuning bij heel wat ziektes en aandoeningen. De lijst van kruiden met een heilzame werking is eindeloos lang: vlozaad als eetlustremmer of weegbree tegen hooikoorts, rozenbottel als ondersteuning bij borstvoeding of brandnetel om nagels en kraakbeen te versterken, karwij tegen bloedarmoede of hartgespan om de bloeddruk te verlagen, hoppebellen om nerveuze hartkloppingen te verminderen of goudsbloem om de immuniteit te verbeteren… Kies een kruid of verschillende kruiden en maak zelf een melange. Geniet en heel je zelf.

De helende kracht van thee is een bijzonder rijk boek. Naast de weldoende recepten voor het lichaam, biedt het ook stof voor de geest. Het doet nadenken over de manier waarop we omgaan met ons lichaam, hoe we het voeden, en hoe we ons mentaal welbevinden kunnen versterken.

9200000052274534.jpg
De Stille Kracht van Thee

Thee is bezig met een indrukwekkende opmars. Traditionele theespecialiteiten uit India, China, Japan, Ceylon, Indonesië en Taiwan vinden langzaam maar zeker hun weg naar de betere hotels, exclusieve restaurants en stijlvolle tearooms. En steeds meer mensen komen thuis tot rust met een heerlijk tasje thee. Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt 5000 jaar theecultuur! Daar valt heel wat over te vertellen. Ann Vansteenkiste neemt je mee naar de boeiende wereld van de thee. Ontdek alles over de vele soorten thee, het productieproces en bijzondere theerituelen. Met tips en trucs om op een correcte manier thee te zetten, thee te bewaren en je eigen theeritueel te starten. Voor iedereen die thee wil leren kennen, proeven en er uren van wil genieten. Ann vansteenkiste is herboriste en aromatherapeute en geeft thee- en voedingadvies. Ze is een gepassioneerd theedrinkster en trok weken door de Chinese theevelden om het boeiende verhaal van 5000 jaar theecultuur te ontdekken en vast te leggen in sfeervolle foto’s.

ANN IN DE MEDIA

ANN IN DE MEDIA

In haar tweede theeboek, Zelfgeplukt, heeft Ann Vansteenkiste het over heerlijke en heilzame infusies van kruiden en bloemen. Ze toont onder meer welke planten u kunt gebruiken, hoe u ze moet drogen en welke combinaties heerlijk smaken. De dames van Davidsfonds Uitgeverij testten het uit.

Theesommelier en 'Culinaire Speurneus' Ann Vansteenkiste vertelt over de import en export van Chinese thee. Een fragment uit de documentaire 'Een Wereld van Smaken' over de globalisering van onze eetcultuur.

 

In opdracht van

Media Arts & Design Faculty Genk

Camera en Montage

Ellen Babeliowsky

Regisseur

Dorien Celen

Theesommelier Ann op de Zevende dag!

3H-SENDER

3H-SENDER

3H-sender is een pilootproject in China voor biologische theeteelt. Mr. Lei Long en zijn vrouw Dr. Lin Fang zijn de bezielers van 3H-sender. Dr. Lin Fang is een cardiologe met een toenmalige praktijk in het universiteitsziekenhuis van Xiamen. Ze ontdekte dat thee een dokter op zich is. Goed voor hart- en vaatziekten, goed voor de lever en een antikankerwerking. Maar de thee moest puur zijn en zonder gifstoffen. Dat was nergens in China te vinden. Ze besloot een eigen biologisch theeveld te beginnen met haar man.

De naam 3H-sender werd niet zomaar gekozen. 3 x H staat voor: Hope, Health and Happiness. Dat willen ze jou sturen met hun thee. 3H-sender betekent letterlijk: “we send you hope, happiness and health with organic tea!”

VIDEO OVER 3H-SENDER

PRODUCTEN VAN 3H-SENDER

Naar de 3H-sender webpagina:

bottom of page